Pas op: faillissementsfraude

 In Uncategorized

Pas op: faillissementsfraude

Hoe gaat men bij deze vorm van faillissementsfraude te werk? Door middel van advertenties in dagbladen en op internet bieden (louche) opkopers van bedrijven hun diensten aan. Mogelijk wordt u zelfs actief benaderd. Afgaand op de verhalen die u krijgt voorgeschoteld, lijken al uw zorgen te zijn weggenomen.

Wat er in werkelijkheid zou kunnen gebeuren, is dat één of kort na elkaar meerdere katvangers (ook wel: stromannen) worden ingeschreven als bestuurder van de onderneming. Een katvanger is iemand die in naam bestuurder is van de onderneming met het idee de daadwerkelijke fraudeur buiten beeld te houden. Een katvanger weet over het algemeen niets over de schuldenpositie van de onderneming.

Op naam van de onderneming zouden goederen kunnen worden gekocht, maar men zal niet van plan zijn deze goederen te betalen. De schulden lopen in korte tijd hoog op. Dit resulteert in een faillissement van de vennootschap. De goederen worden meestal ver onder de kostprijs verkocht om snel geld te incasseren.

Moderne vormen van (opzet) heling.

Er zijn tal van bedrijven die aan opkopers van bedrijven opdrachten verstrekken om gericht goederen in te kopen en vervolgens onder de marktwaarde door te verkopen aan de koper. De opkoper richt zich dan op de leveranciers in de branche waar de opkoper werkzaam is. Meestal is de koper een bestaande en gerenommeerde onderneming.

In 2019 werden door de FIOD meerdere eigenaren van bedrijven opgepakt en veroordeeld wegens deze moderne vorm van OPZET heling.

Financiële problemen vergen veel energie, en bij een faillissement is iedereen verliezer.

Vraag direct juridische hulp aan

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

sequester-sfeerfoto-bibliotheek sequester-sfeerfoto-fronton